Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Bárányhúsos csorba leves. recept Kedvelt receptek
Fogás: leves, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 120 perc, Nehézségi szint: közepes
Hozzávalók 4 főre
» 400 g bárányoldalas
» 2 ek olívaolaj
» 60 g vöröshagyma
» 60 g gyökér
» 200 g sárgarépa
» 200 g burgonya
» 150 g ceruzabab (vagy zöldbab)
» 20 g liszt
» 1 gerezd fokhagyma
» só
» tört színes bors
» 1 ágacska friss tárkony (vagy 1 mk szárított)
» 1 citrom
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

A zöldségeket vágjuk 1x1 cm-es kockákra, a ceruzababot 3 cm hosszúra, majd kezdjük el dinsztelni a forró olajon.
6-7 perc után adjuk a zöldségekhez a megmosott, kisebb darabokra vágott oldalast, és tovább pároljuk, amíg a hús kifehéredik.
Ekkor szórjuk meg liszttel, jól keverjük össze, majd öntsük fel vízzel, vagy húsalaplével.
Sózzuk, borsozzuk, adjuk hozzá a tárkonyt.
Forraljuk fel, szedjük le a keletkező habot, majd lefedve, kb. 1 órán át főzzük alacsony hőfokon.
Megjegyzés / tipp:

Ha mirelit, már blansírozott ceruzababot használunk, elég, ha a főzési idő utolsó negyedében adjuk a leveshez.
Akkor jó, ha a hús szinte leesik a csontról.
Amikor elkészült, keverjük hozzá a friss citromlevet.
Tálaláskor tejföllel és friss tárkonnyal kínálhatjuk.
Jó étvágyat!
0 komment 0 ember kedveli archangels-jophiel
2012.06.03 14:17
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
zöldségeket vágjuk, forró olajon, keletkező habot, friss citromlevet, bárányoldalas, húsalaplével, blansírozott, zöldségekhez, zöldségeket, Bárányhúsos, ceruzababot, citromlevet, kifehéredik, vöröshagyma, kínálhatjuk, ceruzababot, tárkonnyal, dinsztelni, Tálaláskor, használunk, negyedében, Forraljuk, megmosott, darabokra, keletkező, szárított, borsozzuk, fokhagyma, sárgarépa, ceruzabab, olívaolaj, vöröshagyma, gyökér, sárgarépa, burgonya, ceruzabab vagy zöldbab, liszt, gerezd fokhagyma, tört színes bors, citrom,
Szarvas ragu
0 komment 2 ember kedveli
Csavart mogyorókrémes csiga
0 komment 3 ember kedveli
Rácponty diétásan
0 komment 2 ember kedveli
Házi vermut
0 komment 12 ember kedveli
Krumplisaláta
1 komment 2 ember kedveli
Zöldséges halsaláta...
0 komment 2 ember kedveli
Mézes-mustáros sertéskaraj
0 komment 1 ember kedveli
Csokoládé likőr
0 komment 10 ember kedveli
Palacsinta porcukorral
0 komment 1 ember kedveli
Karinthy-szelet
0 komment 3 ember kedveli
Sűrített tej házilag
0 komment 2 ember kedveli
Citromos túrókrémtorta
0 komment 8 ember kedveli
Sonkás-zöldséges tészta
1 komment 2 ember kedveli
Mákos félhold
0 komment 13 ember kedveli
Paprikás csirkemell.
1 komment 11 ember kedveli
Pudingos-meggyes muffin
0 komment 8 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2024 TVN.HU Kft.